Wachtlijst/inschrijving

De Stichting Matthias hanteert een “wachtlijst” waarop men zich kan laten inschrijven.
De inschrijving voor een plaatsing  kan met het inschrijfformulier.
Deze kunt u na downloaden, ingevuld opsturen naar het secretariaat. De ingeschreven persoon krijgt na betaling van een éénmalig bedrag van €30,00 de status van aangeslotenen.

Een aangeslotenen kan de kandidaat zelf zijn of één van zijn ouders/voogd. Stichting Matthias kan niet garanderen dat een aangeslotenen kandidaat een plaatsing binnen een locatie van de stichting zal verkrijgen.
Dit is geheel afhankelijk van:

• De kandidaat heeft een  IQ hoger dan 85
  • De plek op de wachtlijst
  • Of er plaatsing mogelijkheid is binnen een locatie.
  • Gegevens waaruit de inkomen blijkt (inkomensverklaring of aanslag van de belastingdienst, uw laatste uitkeringsstrookje, [alleen als geen belastinggegevens beschikbaar zijn]): dat inkomen plus index onder de €38.035 is. (inkomensgrens 2020)
  • Het PGB-budget van de aangeslotenen kandidaat voldoende is voor begeleiding binnen de locatie. (minimaal GGZ C3 of wel 10 uur begeleiding per week) Het bestuur behoud zich het recht een aanpassing voor het aantal begeleidingsuren aan te passen als dit nodig blijk te zijn.
  • Bij mogelijke plaatsing, of de zorgverlener na de intake een positief akkoord geeft.
  • De kandidaat is ingeschreven als woningzoekende met een optie op een woning. Dit in verband met doorstroming naar een reguliere woning als de begeleiding binnen de Obsidiaan niet meer relevant is.

Het bestuur van Stichting Matthias zal uiteindelijk beslissen over de toelating binnen een locatie, maar zal het besluit van de zorgverlener zwaar mee laten wegen.

Inschrijfformulier 2020

Bijgewerkt op: 23 maart 2020